Poseta prof.dr Muhammeta Savaša sa Univerziteta Kırıkkale iz R.Turske.

DSCN2115

Poseta prof.dr Muhammeta Savaša sa Univerziteta Kırıkkale iz R.Turske.

Danas je Udruženje Turaka u Srbiji posetio prof.dr Muhammet Savaš sa Univerziteta Kırıkkale iz R.Turske.On je kao član ekipe okupljene oko vladinog projekta ,,ISLAM NA BALKANU”,razgovarao sa svim relevantnim poznavaocima Islama u Srbiji. U još nezvanično otvorenoj kacelariji Udruženja Turaka u Srbiji goste je primio predsednik Alija Šahović sa svojim saradnicima I članovima.
U razgovoru je istaknuta podrška Udruženju I da će on lično pomoći oko organizovanja: naučnih skupova kao i drugih kulturnih događaja, dovođenjem istaknutih stručnjaka iz R.Turske. Na kraju razgovora prof.dr Muhammet Savaš je pozvavo predsednika Udruženja da poseti Univerzitet Kırıkkale.

Bugün Sırbistan Türklerinin Derneğini T.C. Kırıkkale Üniversitesi profesörü Dr. Muhammet Savaş Sırbistan Türklerinin Derneğini ziyaret etti. T.C. Hükümeti ,,BALKANLAR’DA İSLAM’’ projesi üyesi olan, profesör, Sırbistanda İslami bilginleriyle konuştu. Hala resmi açılışı yapılmamış olan Sırbistan Türklerinin Derneğinin misafirlerilerni Dernek başkanı Aliya Şahoviç, dernek üyeleri ve iş arkadaşlarıyla birlikte kabul etti.
Konuşmada, derneğin eylemlerine, bilhassa bilimsel toplulukları ve diğer kültür hadiselerine destekte bulunacaklarına T.C.’den gelen profesör uzmanlar getireceğini söyledi. Konuşmaların sonunda profesör Dr. Muhammet Savaş Sırbistan Türklerinin Derneği başkanını Kırıkkale Üniversitesini ziyaret etmeye davet etti.