Erdogan: Nakon 16. aprila moguć referendum o pregovorima sa EU-o

Ako pogledate šta se danas desilo ispred švicarskog parlamenta. Krajnje ekstremističke terorističke organizacije ispred parlamenta postavile su moju fotografiju sa uperenim oružjem na mene. Takvo nešto nije zabilježeno.

58d656f8345a5

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Antaliji kako bi nakon referenduma o ustavnim promjenama 16. aprila, u njegovoj zemlji mogao biti održan i referendum o pregovorima sa Evropskom unijom, javlja Anadlou Agency (AA).

Erdogan se obratio na zatvaranju 6. Tursko-britanskog foruma koji je ove godine održan u turskom gradu Antalija, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja, kao i odnose Turske i Evropske unije (EU).

Osvrnuo se kratko i na teroristički napad u Londonu, te kazao kako je terorizam osuđen da bude poražen, te rekao kako je Turska uz Ujedinjeno Kraljevsto kada je u pitanju borba protiv terorizma.

Erdogan je dodao da postoje sličnosti između posljednjeg napada u Velikoj Britaniji i pokušaja puča 15. jula, jer, kako je istakao, i u Ankari je prošle godine na meti bio turski parlament.

Osvrnuvši se i na današnji miting terorističke organizacije PKK, održan u glavnom gradu Švicarske Bernu, na kojem je Erdogan istaknut kao meta, kazao je:

“Ako pogledate šta se danas desilo ispred švicarskog parlamenta. Krajnje ekstremističke terorističke organizacije ispred parlamenta postavile su moju fotografiju sa uperenim oružjem na mene. Takvo nešto nije zabilježeno. Mi 16. aprila izlazimo na referendum. Nakon toga je moguće da bude održan i referendum o pregovorima sa EU-om, kakvu narod donese odluku mi ćemo je poštovati”, poručio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

http://www.trt.net.tr