Mihajlović sa turskom Eksim bankom razgovarala o izgradnji puteva u regionu

Ministarka saobraćaja Srbije razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji i generalnim direktorom Eksim banke o uslovima finansiranja izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo i u Sandžaku

Mihajlović sa turskom Eksim bankom razgovarala o izgradnji puteva u regionu

Foto: AA/Arhiv

BEOGRAD (AA) – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Eksim banke Turske Adnanom Jildirimom i ambasadorom Turske Tanjuom Bilgicem o podršci te zemlje izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo i projektima rehabilitacije puteva u Sandžaku, javlja Anadolu Agency.

Kako se navodi u saopštenju, ministarka je rekla da je za početak radova na rehabilitaciji puteva koji povezuju Novi Pazar sa Tutinom i Sjenicom važno da Srbija od Eksim banke dobije što povoljnije uslove finansiranja, jer već postoji urađena projektna dokumentacija.

Ona je rekla da je, kada je reč o autoputu Beograd – Sarajevo, trasa kroz Srbiju već poznata i nastavlja se na trasu Koridora 11 od Požege, gde je potrebno izgraditi još oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom. 

„Za nas je veoma značajno to što se potpisivanjem pisma o namerama Turska aktivnije uključila u realizaciju projekta i da ćemo zajedno dogovarati naredne korake”, rekla je Mihajlović.

Jildirim je rekao da turske građevinske kompanije imaju veliko iskustvo u realizaciji infrastrukturnih projekata i da su u svetu prepoznatljive po kvalitetu izvedenih radova.

http://aa.com.tr/