Erdogan: Ništa neće poljuljati našu borbu protiv terorizma u Afrinu

Ne možemo zaboraviti časnu borbu protiv terorizma koja je pružena u okviru operacije “Maslinova grana”. Borba pružena u Afrinu će uvijek imati mjesto u našim sjećanjima, rekao je turski predsjednik Erdogan u video-razgovoru s turskim vojnicima

Erdogan: Ništa neće poljuljati našu borbu protiv terorizma u Afrinu

HATAY (AA) – Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar na prvu godišnjicu od pokretanja operacije ”Maslinova grana“ u Hatayu se sastao s komandosima koji su učestvovali u ovoj operaciji. Akar je tom prilikom obavio video-razgovor s turskim predsjednikom Erdoganom koji je govorio o borbi protiv terorizma, javlaj Anadolu Agency (AA).

“Ne možemo zaboraviti časnu borbu protiv terorizma koja je pružena u okviru operacije ‘Maslinova grana’. Borba pružena u Afrinu će uvijek imati mjesto u našim sjećanjima”, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na teroristički napad u Afrinu izveden na godišnjicu te izrazio saučešće porodicama stradalih, a ranjenima poželio brz oporavak.

“Nikada neće poljuljati našu borbu u Afrinu i ovaj naš proces, bilo u Afrinu, bilo u Jarablusu, bilo u al-Babu bit će nastavljen bez zastajkivanja. Oni neće moći zaustaviti turske vojnike ni Slobodnu sirijsku vojsku (FSA) i svoj našoj sirijskoj braći ćemo omogućiti da budu slobodna. Teritorijalni integritet Sirije je pod našom garancijom i neće biti dopuštena podjela”, poručio je Erdogan.

Istakao je kako će TSK i FSA zajedno nastaviti borbu protiv terorizma.