Soylu i Stefanović u Istanbulu razgovarali o jačanju tursko-srbijanske saradnje

Ministri unutrašnjih poslova Turske i Srbije Soylu i Stefanović sastali su se na marginama 6. ministarske konferencije koja se u Istanbulu održava u okviru Budimpešta procesa

Soylu i Stefanović u Istanbulu razgovarali o jačanju tursko-srbijanske saradnje

Foto: Ahmet Bolat – Anadolu Agency

ISTANBUL (AA) – Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu danas je u Istanbulu o unapređenju bilateralne saradnje razgovarao s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministri Soylu i Stefanović sastali su se na marginama 6. ministarske konferencije koja se u Istanbulu održava u okviru Budimpešta procesa, koji predstavlja regionalni forum o migracijama.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata u hotelu u istanbulskom kvartu Sisli, a reporter AA javlja da su, pored bilateralnih tema, ministri razgovarali i o migracijama i borbi protiv svih vrsta terorizma.

Jačanje ekonomske bilateralne saradnje Turske i Srbije također je bila tema razgovora Soylua i Stefanovića. Sagovornici su saglasni o neophodnosti nastavka trenda jačanja saradnje između Ankare i Beograda.

https://www.aa.com.tr/