Hulusi Akar: U operaciji “Izvor mira” neutralisano 342 terorista

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor

Hulusi Akar: U operaciji "Izvor mira" neutralisano 342 terorista
Ankara

Ministar odbrane Turske Hulusi Akar izjavio je danas da je u operaciji “Izvor mira” koju na sjeveru Sirije izvode Turske oružane snage (TSK) sa Sirijskom nacionalnom armijom (SNA) do danas neutralisano ukupno 342 terorista YPG/PKK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Akar je izjavio da operacija teče prema planu.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u srijedu objavio kako je pokrenuta operacija “Izvor mira”, čiji je cilj doprinijeti uspostavljanju mira i sigurnosti na sjeveru Sirije, kao i uništiti teroristički koridor, koji teroristi YPG/PKK-a nastoje formirati južno od granice s Turskom.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira”. Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma.

https://www.aa.com.tr