U Sočiju počeo susret Erdogana i Putina

Erdogan je danas doputovao u posjetu Rusiji, a gradu Sočiju se sastao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

U Sočiju počeo susret Erdogana i Putina
Soči

U Sočiju je danas počeo sastanak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i ruskog lidera Vladimira Putina, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas doputovao u posjetu Rusiji, a u gradu Sočiju se sastao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

“Vjerujem da će nivo naših odnosa u posljednjem periodu pomoći u rješavanju svih problema koji su danas prisutni u našem regionu”, rekao je Putin, te dodao: “Postoji mnogo različitih dinamika oko dešavanja u regionu, toga smo svjesni. Vjerujem da će ovi razgovori i konsultacije biti vrlo produktivni.”

Erdogan je rekao kako je susret s Putinom prilika da se na sveobuhvatniji i snažniji način razgovara o miru.

Naglasio je kako će sastanak s ruskim kolegom biti od koristi i u kontekstu antiterorističke operacije “Izvor mira”, koju turska vojska provodi na sjeveru Sirije.