Kalin izrazio žaljenje zbog privođenja uposlenika ureda AA u Kairu

Egipatske snage sigurnosti izvele su sinoć upad u ured Anadolu Agency (AA) u Kairu i u nepoznatom pravcu odvele četvero uposlenika, uključujući jednog državljanina Turske

Kalin izrazio žaljenje zbog privođenja uposlenika ureda AA u Kairu
Foto: AA/Arhiv
Ankara

Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin razgovarao je sa generalnim direktorom Anadolu Agency (AA) Senolom Kazancijem i izrazio žaljenje zbog privođenja uposlenika ureda AA u Kairu.

Kalin je Kazancija pozvao zbog privođenja četvero uposlenika, uključujući jednog državljanina Turske u Kairu i informisao se o cijelom događaju.

Egipatske snage sigurnosti izvele su sinoć upad u ured Anadolu Agency (AA) u Kairu i u nepoznatom pravcu odvele četvero uposlenika, uključujući jednog državljanina Turske.

Policija koja je upala u ured pogasila je sigurnosne kamere i prekinula internet konekciju.

Pripadnici sigurnosti su pretražili ured te zaplijenili pasoše, mobilne telefone i laptope uposlenika AA i onemogućili im bilo kakav kontakt sa vanjskim svijetom.

Kako prenosi reporter AA, policija koja je izvršila upad odbila je advokatu AA, koji je došao u ured, pružiti informacije o razlogu upada. Policija je potom izvela advokata iz ureda te nastavila sa pretragom.

Kemalettin Eruygur, otpravnik poslova ambasade Turske u Kairu, pomno prati cijeli događaj, a u kontaktu je i sa Ministarstvom vanjskih poslova Egipta.

Ministarstvo vanjskih poslova Turske osudilo je upad egipatskih snaga sigurnosti u ured Anadolu Agency u Kairu i privođenje uposlenika.

https://www.aa.com.tr/