Erdogan će kopredsjedavati sastankom na visokom nivou u Pakistanu

Zajedno s pakistanskim premijerom, Erdogan će se obratiti na Pakistansko-turskom poslovnom i investicionom forumu koji okuplja vodeće investitore i poslovne ljude s obje strane. Erdogan će se odvojeno sastati s predsjednikom Pakistana Arifom AlvijemErdogan će kopredsjedavati sastankom na visokom nivou u Pakistanu

Karachi

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kopredsjedavat će sastankom na visokom nivou s pakistanskim premijerom Imranom Khanom tokom njegove predstojeće posjete Islamabadu, saopćilo je u srijedu pakistansko Ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dvodnevnom posjetom, koja počinje u četvrtak, očekuje se jačanje bratskih odnosa među državama.

Pakistansko-turskom vijeću za stratešku saradnju na visokom nivou (HLSCC) prisustvovat će i visoki političari i članovi kabineta sa obje strane.

Po završetku sastanka bit će potpisana zajednička deklaracija, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova. Očekuje se da će biti sklopljeni brojni važni sporazumi/memorandumi.

Dvojica lidera razgovorat će o mnogim temama koje se tiču globalnih i regionalnih pitanja.

Zajedno s pakistanskim premijerom, Erdogan će se obratiti na Pakistansko-turskom poslovnom i investicionom forumu koji okuplja vodeće investitore i poslovne ljude s obje strane. Erdogan će se odvojeno sastati s predsjednikom Pakistana Arifom Alvijem.

https://www.aa.com.tr/