Erdogan učestvovao na samitu G-20 koji je održan putem video konferencije

Erdogan učestvovao na samitu G-20 koji je održan putem video konferencije
Foto: Murat Kula – Anadolu Agency
Istanbul

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan učestvovao je na vanrednom samitu lidera najrazvijenijih zemalja svijeta, odnosno lidera grupe G-20 koji je održan posredstvom video konferencije, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se na samit G-20 uključio iz predsjedničke rezidencije Huber u Istanbulu.

U delegaciji koju je Erdogan predvodio na samitu su bili i šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, turski ministar trezora i finansija Berat Albayrak, šed Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin i predstavnik Turske za G-20 Hayrettin Demircan.

Pored turskog lidera Erdogana, današnjem samitu su prisustvovali i lideri preostalih članica G-20 grupe Njemačke, SAD-a, Argentine Australije, Brazila, Kine, Indonezije, Francuske, Južne Afrike, Južne Koreje, Indije, Velike Britanije, Italije, Japana, Kanade, Meksika, Rusije, Saudijske Arabije i Evropske komisije.

Vanredni samit svjetskih lidera sazvan je kako bi razmotrili načine koordiniranog djelovanja u borbi protiv globalne pandemije korona virusa i posljedica koje pandemija ima po ekonomiju.