Erdogan najavio pomoć Srbiji u vidu medicinske opreme

U pismu predsedniku Srbije, predsednik Turske je kazao da će medicinska oprema biti poslata ove nedelje

Erdogan najavio pomoć Srbiji u vidu medicinske opreme
Foto: Arhiv
Beograd

Nadam se da će medicinska oprema, koju ćemo poslati ove nedelje, pored setova za testiranje koje smo prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije COVID-19, naveo je danas predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenosi Anadolu Agency (AA).

Erdogan je u pismu Vučiću izrazio i svoje “najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usled pandemije COVID-19 koja predstavlja veliku opasnost za ceo svet”.

“Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju”, dodao je Erdogan, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

Predsednik Turske je poželeo i uspeh u borbi sa koronavirusom.

“Siguran sam da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspeh u Vašim naporima”, rekao je.

Erdogan je pozvao i Vučića da kada se prevaziđe kriza dođe u posetu Turskoj.

“Ovom prilikom bih želeo da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Takođe, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda“, navedeno je u pismu predsednika Turske.

https://www.aa.com.tr/