Erdogan: Velika narodna skupština Turske zauvijek će biti potvrda nacionalne volje

U Turskoj se sutra, 23. aprila, obilježava nacionalni praznik Dan nacionalnog suvereniteta i djeteta, a ujedno i 100. godišnjica od osnivanja Velike narodne skupštine Republike Turske

Erdogan: Velika narodna skupština Turske zauvijek će biti potvrda nacionalne volje
Ankara

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je poruku povodom stoljeća od osnivanja Velike narodne skupštine Turske (TBMM), kazavši kako će ona zauvijek biti potvrda nacionalne volje, javlja Anadolu Agency (AA).

U Turskoj se sutra, 23. aprila, obilježava nacionalni praznik Dan nacionalnog suvereniteta i djeteta, a ujedno i 100. godišnjica od osnivanja Velike narodne skupštine Republike Turske.

Erdogan je tim povodom uputio poruku, poručivši kako će “Velika narodna skupstine Turske (TBMM), koja predstavlja simbol naše slavne historije, kao što je to bila i u proteklih 100 godina, zauvijek biti potvrda nacionalne volje”.

Naglasio je kako će Turska i dalje ostvarivati napredak na ramenima svoje djece i svojih mladih te da će njihovim dinamizmom i entuzijazmom ostvariti ciljeve zacrtane za 2023., odnosno 2071. godinu.

“Duh 23. aprila 1920., naša odlučnost za nezavisnost, naša vjera u jedinstvo i zajedništvo su najveći emanet koji ćemo prenijeti budućim generacijama”, poručio je Erdogan.

https://www.aa.com.tr/