HACI HUREM(Bor) Camiinde Kur-an Ziyafeti

Sırbistan devletinde ,Türk asıllı kardeşlerimizin kurduğu Türk Derneği  Alija Sahovic başkanlığında hizmetlerine aralıksız devam ediyor.
HACI HUREM(Bor) Camiinde Kur-an Ziyafeti

Geçtiğimiz gün,  Türk şehri Novi Pazar'da bulunan Hacı Hurem (Bor)Camiye ve Kuran Kursu talebelerine  Türk Derneği 50 adet Kur'an-ı Kerim  ve Türk bayrakları hediye  etti. Başkan Alija Sahovic yaptığı konuşmada,”Allah c.c. hem alimlerin hem de  yardımda bulunan din ve soy kardeşlerimizin hayırlarını kabul eylesin”diyen başkan Alija Sahovic konuşmasına şöyle devam etti,
“Hacı Hurem (Bor) camii,Novi Pazar'ın en eski tarihi  üç camisinden biridir. Efsaneye göre cami, 16.yüzyılın ortalarında yapılmış tarihi Türk camilerimizdendir. Bu cami,Novi Pazar'da yapım zamanıyla ilgili bir kitabenin korunduğu tek cami olması bakımından benzersizdir. Hacı Hürrem camisinin ayrılmaz bir parçası, inşaatçısı Hacı Hurem'in kabrinin bulunduğu türbedir. Zamanla bazı değişikliklere uğramasına rağmen Cami  özgürlüğünü korumuş ve Novi Pazar'ın en büyük ve en önemli camilerimizden biri olmaya devam etmektedir” dedi.

Hacı Hurem (Bor)camii imamı Amel Demiroviç ve emekli imamlardan  Nezir Salihoviç ile birlikde Sırbistan Türkleri derneğine ve bu tür faaliyetlerin dolayı Türkiye'deki tüm bağışçılarımıza teşekkür ettiler. Türkiye deki.kardeşlere en içten selam gönderdiler. Türkiyemizdeki kardeşlerimizi de  Novi Pazar'ın kalbinde yer alan bu güzel ecdat yadigarı camimizi ziyaret etmeye davet etdiler. Konuşmanın sonunda”Güçlerimiz, dualarımız bir olacak birleşecek” dediler.