Kendimiz icin

Sirbistan türkleri dernegi,siyaset ile ilgisi olmayan,din,irk, gözetmeyen,insanlar arasinda ayrilik yapmayan, tamamen apolitik bir dernektir. Siyasi partiler,hükümet,maddi kazanc ile ilgisi olmayan, va- tandaslarin dernegidir. Dernegimizin hedefleri her yerde,ülke bütününde Sirp-Türk topluluklari arasindaki baglarini pekis-tiren,etnoloji yapilari arastiran,kültürel ve tarihi olan anitlari koruyan, her iki halkin bilimsel, etnolojik yapilarimizi arasti-ran, geleneklerini koruyan,ekonomi iliskileri daha üst düze-ye cikarmaya caba eden, bir sözle dünyada itibarimizi yük-seltmeye calisan bir dernektir. Sandzak bölgesinde,halkimizin Türkiye Cumhurriyeti ile akrabalik baglari da var olusu yüzünden,Türkiyeye karsi sevgisi de vardir .Amaclarimiz, dernegimizin kendi basina, yahut baska örgütler ile is birligi yaparak halklarimizin edukasyonuna yönelik seminerler,bilimsel toplantilar, Türk dilini ögretme kurslari örgütleme,mesleki ve bilimsel kitap-lar yayinlamak, üniversiteler ile,milli konseyler ile, Sirp ve Türk tarihi,kültürü,gelenekleri ile calismalar yapan ülke ici ve ülke disi mesleki örgütleri ile is birligi yapmaktir. Halkimizin büyük kismi akrabalarini ziyaret etme, tarihi ve kültürel anitlari görme,halk,gelenek,kürtürel ve Türk dilini gelistirme amaciyla Türkiyeyi ziyart etme istiyor. Sirbistan Türkleri derneginin basta gelen ve vazgecilmez hedeflerinden biri burada yasayan Türk milletinin anaya- sanin verdigi tüm olanaklarindan yararlanmakti.

Komentariši