Sırbistan Türklerinin 23 Nisan sevinci

Sırbistan’ın Sancak bölgesinde yaşayan Türkler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Sırbistan’ın Sancak bölgesinde yaşayan Türkler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Türkiye’de kutlandığı gibi, dünyada Türklerin yaşadığı ülkelerde de kutlandı.

Türk Derneğinin yönetimi ve onun mücahit Başkanı Aliya Şahovic’ in öncülüğünde Yunus Emre Enistütüsünün katkılarıyla Novi Pazar Stambol Camisinin eğitim salonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kuran Kursu öğrencileri şiirler okudular birlikte marşlar söylediler. Öğrencilerin yanı sıra veliler, cami din görevlilerinden imam Hasib ef.Suljoviç, İmam Hayro ef. Ramiçeviç, Türkiye'den gelen Kur'an-i Kerim Hafızı Üzeyir Gök'de iştirak etti.

Sırbistan Türkleri Dernek Başkan Alija Şahovic yaptığı konuşmada, “Saraybosna da hizmet veren Yunus Emre enstitümüzün bize verdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı burada bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Çocuklarımız Ay Yıldızlı bayraklarla şenlendiler. Verilen hediyelerle çok sevindiler, 23 Nisan çocuk bayramımız kutlu olsun” dedi.