Sırbistan'da yaşayan Müslüman Türklere Türkiye Hayrat Yardım vakfı tarafından yardımlar devam ediyor

Türkiye Hayrat Yardım vakfı Sırbistan devletinin Sancak bölgesi Novi Pazar şehrinde yaşayan Müslüman Türklere yardımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ramazan iftar paketlerini dağıtılmıştı şimdide Kur'an-i Kerim, İlmihal ve namaz hocası ve İslam Ahlakı kitapları ve Ay Yıldızlı Al Bayrağımız gönderdi.
Sırbistan devletinin Sancak bölgesi Novi Pazar şehrinde yaşayan Müslüman Türklere Türkiye Hayrat Yardım vakfı tarafından gönderilen Kur'an-i Kerim, İlmihal ve namaz hocası ve İslam Ahlakı kitapları ve Ay Yıldızlı Al Bayrağımız, Başkan Aliya Şahovic ve yönetimi tarafında Şefkova Camisinde dağıtımı yapıldı.
Türkiye’den gönderilen yardımları organize eden Sırbistan Türk Derneği Başkanı Aliya Şahovic Doğan Tufan'a verdiği bilgide, “Türkiye’mizden gönderilen bu yardımları yerlerine ulaştırıyoruz. Bu ülkede yaşayan biz Müslüman Türklere manevi büyük destek oluyor. Türkiye'mize ve yardımı gönderen kuruma ve şahıslara dualar ediliyor. Bugün Şefkova Camimiz Kuran okulunda Kur ‘an ve ilmihal kitaplarımızın ve bayrağımızın dağıtımını gerçekleştirdik. Sırbistan'da Türküm Müslümanım diyenlerin evleri Al bayraklarla süslü. Gelen Türkçe ilmihal ve Ahlak ve İbadet kurallarımızla gençlerimiz Türkçelerini dini bilgilerini geliştiriyorlar. Hayrat Yardım vakfımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şefkova Camii imama Hafız Edip ef. Pepiç’ de yaptığı dua ve konuşmasında, “Ramazan ayı yardımlaşma ve Kur ‘an ayıdır. Bu yardımları gönderen Anayurdumuz Türkiye’ye ve Hayrat Yardım vakfına teşekkür ediyoruz. Bizi unutmayan bizleri burada Müslüman olarak yaşamamıza destek olan anavatanımız Türkiye'yle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.